Chcecie zaskoczyć najmłodszych na halloweenowej zabawie? W takim razie te babeczki marchewkowe będą tu idealne! Miękkie, pachnące cynamonem, z dodatkiem banana i marchewki. Trudno o lepszą strrrrasznie pyszną przekąskę. 🙂 Zasugerujcie się moimi dekoracjami lub puśćcie wodze fantazji i ozdóbcie je po swojemu!
Sposób przygotowania
1. JAJKA Z CUKREM:
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej oraz dobrze rozgniecionego banana i mieszamy.
2. SUCHE SKŁADNIKI I MARCHEWKA:
W osobnej misce łączymy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon. Dodajemy do mokrych składników i delikatnie mieszamy do połączenia. Na koniec dodajemy startą na małych oczkach marchewkę i mieszamy szpatułką.
3. PIECZENIE:
Ciasto przekładamy do papilotek, do ¾ ich wysokości. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175°C (góra-dół) i pieczemy około 20-25 minut.
3. SPOSÓB PODANIA:
Po wystudzeniu dekorujemy babeczki marchewkowe według własnego pomysłu.
Jeśli spodobały Wam się ten przepis na babeczki marchewkowe to sprawdźcie inne przepisy na słodkości krok po kroku:





































































































