Blog

PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I KOPERKU

Pyzy z mięsem to jedno z bardziej popularnych dań tradycyjnej kuchni staropolskiej. Przyrządzone na bazie wysokiej jakości produktów są same w sobie tak smaczne, że nie potrzebują wielu dodatków. Ja zwykle podaję je okraszone podsmażoną cebulką lub chrupiącymi skwarkami. Do tego prosta surówka z kapusty pekińskiej i koperku… i mamy superszybki i pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny!

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie pyz z mięsem Jawo
  • główka kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • pęczek koperku
  • pieprz
  • sól
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka majonezu
  • sok z cytryny
  • Dodatkowo:
  • podsmażona cebulka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *