Blog

PYZY Z MIĘSEM W SOSIE Z PIECZONEGO CZOSNKU

Pyzy z mięsem to znakomity pomysł na obiad dla miłośników tradycyjnych, domowych smaków. To danie w wersji z sosem z pieczonego czosnku, z dodatkiem białego wina i natki pietruszki zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia!

Składniki:

  • 1 opakowanie pyz z mięsem Jawo
  • 2 główki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • 2 szalotki
  • ok. 100 ml białego wina
  • 200 ml śmietanki 30%
  • sok z połówki cytryny
  • ½ pęczka posiekanej natki pietruszki

Dodatkowo:

  • garść orzechów włoskich
  • kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *