Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > JAJKA SADZONE NA KLUSKACH ŚLĄSKICH

JAJKA SADZONE NA KLUSKACH ŚLĄSKICH

Ta pełna letnich smaków bezglutenowa przekąska świetnie sprawdzi się podczas pikników na plaży. Smakuje idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno – z dodatkiem kefiru i małosolnych ogórków.
Sposób przygotowania
  1. KLUSKI ŚLĄSKIE Z DZIURKĄ

    Kluski śląskie z dziurką przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kluski. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na połówki.

  2. SADZONE JAJKA

    Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli układamy połówki klusek śląskich. Wbijamy jajka i od razu posypujemy wszystko bobem, drobno pokrojoną papryką, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Danie doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Pozostawiamy na ogniu i czekamy, aż jajka się zetną.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Danie podajemy z ogórkami małosolnymi i kefirem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.