Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > KARMELIZOWANE PIEROGI Z WIŚNIAMI W WANILIOWYM BUDYNIU

KARMELIZOWANE PIEROGI Z WIŚNIAMI W WANILIOWYM BUDYNIU

Pierogi z wiśniami zatopione w waniliowym budyniu z karmelizowanym cukrem to propozycja dania na słodko, które ucieszy oko i podniebienie.
Sposób przygotowania
  1. PIEROGI:

    Pierogi z wiśniami Jawo przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na małym ogniu 12 min. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. BUDYŃ:

    W tym samym czasie przygotowujemy budyń. Po zagotowaniu od razu przelewamy budyń do 3 kokilek do zapiekania.

  3. PODANIE:

    W budyniu umieszczamy po 3-4 pierogi. Posypujemy 2 łyżeczkami cukru i karmelizujemy palnikiem gazowym. Od razu podajemy.

  4. WSKAZÓWKI:

    * Budyń możemy przygotować również w tradycyjnym, domowym sposobem.

    * Cukier możemy również skarmelizować w mikrofali lub piekarniku z funkcją grillowania, około 15-20 min.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.