Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > KARTACZE Z MIĘSEM I GOTOWANYM NA PARZE BROKUŁEM

KARTACZE Z MIĘSEM I GOTOWANYM NA PARZE BROKUŁEM

Kartacze z mięsem i gotowanym na parze brokułem podane z sosem sojowym i sezamem to pomysł na lekki, wiosenny obiad. 
Sposób przygotowania
  1. KARTACZE:

    W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę. Wrzucamy zamrożone kartacze z mięsem Jawo, nie przerywamy wrzenia i nie mieszamy. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnię wody, gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 7 minut. Ugotowane kluski wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. BROKUŁ:

    W międzyczasie przygotowujemy brokuła. Dzielimy go na różyczki, myjemy i układamy w koszyczku do gotowania na parze. Posypujemy odrobiną soli i gotujemy około 6 min. Sprawdzamy wykałaczką czy jest już miękki.

  3. PODANIE:

    Kartacze układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem, obok kładziemy ugotowanego brokuła skrapiamy go sosem sojowym i posypujemy sezamem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.