Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > KARTACZE Z MIĘSEM PODANE Z GRILLOWANYM KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ

KARTACZE Z MIĘSEM PODANE Z GRILLOWANYM KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ

Sprawdzone i zawsze trafione połączenie topiącego się sera koziego, żurawiny i orzechów włoskich, podane z kartaczami z mięsem. Szybko się przygotowuje i smakuje znakomicie. Zamiast rukoli możecie użyć roszponki, cykorii lub kiełków rzodkiewki czy lucerny. Opcjonalnie całe danie skropcie odrobiną oliwy. Smacznego! :)
Sposób przygotowania
  1. KARTACZE Z MIĘSEM:

    Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Zostawiamy na 3-4 minuty do przestygnięcia, a następnie kroimy w grubsze plastry.

  2. SER KOZI:

    Rozgrzewamy patelnię grillową lub grill elektryczny. Roladę z koziego sera kroimy w grube plastry. Na rozgrzany grill kładziemy papier do pieczenia i układamy plastry sera koziego. Przypiekamy z obu stron przez około 2-3 minuty. Podpieczony ser ściągamy z ognia razem z papierem i czekamy około 2 minuty do momentu aż odrobinę stężeje.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerzach układamy rukolę, plastry kartaczy i kozi ser. Dodajemy żurawinę i posypujemy grubo siekanymi orzechami włoskimi.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.