Sposób przygotowania
1. KLUSKI LENIWE:
Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, dodajemy odrobinę soli. Wrzucamy zamrożone kluski i od momentu wypłynięcia gotujemy 6 minut na wolnym ogniu. Kluski wyławiamy łyżką cedzakową. Odstawiamy do ostygnięcia.

2. MUS JAGODOWY:
Jagody myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy jogurt kokosowy, miód lub syrop klonowy oraz sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż mus stanie się jednolity i gładki.


3. SPOSÓB PODANIA:
Na talerzach rozlewamy mus jagodowy, a na nim układamy kluski leniwe. Całość dekorujemy płatkami kokosa. Danie możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Po więcej inspirujących przepisów z kluskami leniwymi zajrzyj do zakładki: kluski leniwe. Zapraszam również do śledzenia moich przepisów na Facebooku i Instagramie.
