Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Kluski leniwe > KLUSKI LENIWE Z SEREM Z KREMEM SEROWYM Z MAKIEM

KLUSKI LENIWE Z SEREM Z KREMEM SEROWYM Z MAKIEM

Ten obiad zrobicie w mgnieniu oka – raz, dwa i gotowe! Kluski radzimy zrobić od razu z podwójnej porcji, bo na pewno będą prośby o dokładkę.
Sposób przygotowania
  1. KLUSKI LENIWE

    Do osolonej wrzącej wody wrzucamy zamrożone kluski leniwe i gotujemy na niedużym ogniu 6 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową. Przekładamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy na maśle około 2 minuty z każdej strony.

  2. KREM SEROWY

    Do miski dajemy ser mascarpone, śmietankę, mak i dokładnie mieszamy. Podsmażone kluski przekładamy na talerz, posypujemy żurawiną i podajemy z serkiem z makiem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.