Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > KLUSKI NA PARZE A’LA PIZZA

KLUSKI NA PARZE A’LA PIZZA

Sposób przygotowania
  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Ustawiamy na nim sitko do gotowania na parze i układamy zamrożone kluski. Przykrywamy i gotujemy 4 minuty. Delikatnie wyjmujemy kluski i pozostawiamy kilka minut do przestygnięcia. Każdą sztukę przecinamy na pół.

  2. PIZZERINKI:

    Połówki klusek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą smarujemy 1 łyżeczką sosu pomidorowego. Układamy szynkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Posypujemy serem i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 12 minut. Pieczemy do momentu aż ser się roztopi, a kluski delikatnie przypieką.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na upieczonych pizzerinkach układamy listki bazylii.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.