
SAŁATKA Z GNOCCHI
Kolorowa sałatka z gnocchi, pieczonym batatem i wędzonym łososiem to świetny przepis na lunch do pracy. Można ją zapakować w pudełko, a tuż przed jedzeniem skropić oliwą.













Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wkładamy do miseczki, dodajemy miękkie masło, zioła włoskie i trochę soli. Bardzo dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, wstawiamy koszyczek do gotowania na parze, układamy kluski i parujemy 4 minuty pod przykryciem. Przekładamy na talerz i pozostawiamy na około 10 minut do ostygnięcia.
W międzyczasie, gdy kluski stygną, kroimy ser halloumi na plastry około 1 cm grubości oraz ananasa również tej samej grubości. Każdą kluskę dzielimy na 4 części. Mini kluskowe kanapeczki smarujemy masłem czosnkowym. Kluski, ser halloumi oraz ananasa układamy na grillu i podpiekamy z obu stron.
Podajemy z roszponką, pomidorkami koktajlowymi i papryką.














Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.