Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Kluski na parze > KLUSKI NA PARZE PODPIECZONE NA GRILLU

KLUSKI NA PARZE PODPIECZONE NA GRILLU

Podpiekane kluski z masłem czosnkowym, serem halloumi, ananasem i roszponką, czyli wegetariańska przekąska na weekendowe grillowanie z przyjaciółmi.
Sposób przygotowania
  1. MASŁO ZIOŁOWE:

    Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wkładamy do miseczki, dodajemy miękkie masło, zioła włoskie i trochę soli. Bardzo dokładnie mieszamy wszystkie składniki.

  2. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, wstawiamy koszyczek do gotowania na parze, układamy kluski i parujemy 4 minuty pod przykryciem. Przekładamy na talerz i pozostawiamy na około 10 minut do ostygnięcia.

  3. GRILLOWANIE:

    W międzyczasie, gdy kluski stygną, kroimy ser halloumi na plastry około 1 cm grubości oraz ananasa również tej samej grubości. Każdą kluskę dzielimy na 4 części. Mini kluskowe kanapeczki smarujemy masłem czosnkowym. Kluski, ser halloumi oraz ananasa układamy na grillu i podpiekamy z obu stron.

  4. PODANIE:

    Podajemy z roszponką, pomidorkami koktajlowymi i papryką.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.