Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla dzieci > KLUSKI NA PARZE Z AJWAREM I GRILLOWANYM SEREM HALLOUMI

KLUSKI NA PARZE Z AJWAREM I GRILLOWANYM SEREM HALLOUMI

Jeśli szukacie szybkiego i smacznego przepisu na danie z klusek na parze, to ten przepis z ajwarem i grillowanym serem halloumi na pewno Was zainteresuje. Wystarczy kilka naprawdę prostych kroków, aby w krótkim czasie przygotować pyszne i aromatyczne danie, które zadowoli niejedno podniebienie
Sposób przygotowania
  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Wykładamy na talerz i zostawiamy do przestygnięcia.

  2. SPOSÓB PODANIA:

    Ser kroimy w grube plastry i smażymy na patelni grillowej. Orzechy i nasiona siekamy. Każdą z klusek przecinamy na pół, a następnie smarujemy ajwarem, układamy liście roszponki, ser halloumi i posypujemy mixem orzechów i nasion.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.