
SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I Z USZKAMI Z PIECZARKAMI
Szybka i łatwa sałatka, która zachwyci gości podczas sylwestrowych i karnawałowych imprez.
Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku i podgrzewamy 4 minuty pod przykryciem. Przekładamy kluski na suchy talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Kroimy kluski na 4 plastry.
W garnku rozgrzewamy olej. Gdy będzie już bardzo gorący, smażymy plastry klusek z obu stron. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach.
W rondelku zagotowujemy mleko. Ściągamy z ognia, dodajemy czekoladę, cukier i masło. Całość mieszamy do momentu, aż uzyskamy jednolitą, gładką konsystencję.
Każdy z usmażonych kawałków klusek zanurzamy w czekoladzie i od razu obtaczamy w posiekanych orzechach. Kluski podajemy ze świeżymi owocami np. malinami.
Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.