Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Kluski na parze > KLUSKI NA PARZE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI

KLUSKI NA PARZE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI

Tym razem proponujemy Wam deser typu „jedna porcja to za mało”. ;) Polecamy, są naprawdę pyszne i łatwe do zrobienia. Najlepsze, gdy są jeszcze gorące!
Sposób przygotowania
  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku i podgrzewamy 4 minuty pod przykryciem. Przekładamy kluski na suchy talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Kroimy kluski na 4 plastry.

  2. SMAŻENIE:

    W garnku rozgrzewamy olej. Gdy będzie już bardzo gorący, smażymy plastry klusek z obu stron. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach.

  3. POLEWA CZEKOLADOWA:

    W rondelku zagotowujemy mleko. Ściągamy z ognia, dodajemy czekoladę, cukier i masło. Całość mieszamy do momentu, aż uzyskamy jednolitą, gładką konsystencję.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Każdy z usmażonych kawałków klusek zanurzamy w czekoladzie i od razu obtaczamy w posiekanych orzechach. Kluski podajemy ze świeżymi owocami np. malinami.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.