Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM PODANE Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI

KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM PODANE Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI

Przyszła Wam ochota na bezglutenową przekąskę? Ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę! Kluski śląskie z mięsem podane z domową konfiturą z czerwonej cebuli to zaskakująca i pyszna kombinacja smaków. Spróbujcie koniecznie!
Sposób przygotowania
  1. KONFITURA:

    Czerwoną cebulę kroimy w cieniutkie pióra, przekładamy ją do rondelka i zasypujemy cukrem trzcinowym. Dodajemy ocet balsamiczny i gałązki tymianku. Całość gotujemy na niewielkim ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu, aż cebula zmięknie, stanie się szklista, a całość zgęstnieje. Gotową konfiturę przekładamy do czystego słoiczka.

  2. KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM JAWO:

    Kluski śląskie z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kluski. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 8 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Kluski podajemy z konfiturą z czerwonej cebuli, z roszponką skropioną oliwą z oliwek i delikatnie doprawioną solą oraz czarnym pieprzem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.