Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Kopytka > KOPYTKA ZIEMNIACZANE Z WŁOSZCZYZNĄ I DYNIĄ

KOPYTKA ZIEMNIACZANE Z WŁOSZCZYZNĄ I DYNIĄ

Przepis na klasyczne kopytka z dynią, aromatyzowane białym winem i świeżym tymiankiem to ciekawa propozycja na jesienny obiad lub kolację. Najlepiej użyć dyni hokkaido, bo ma miękką skórę i nie trzeba jej obierać, a po podsmażeniu wydobywa się z niej głęboki, kasztanowy smak. A tak przy okazji – wiecie, że dynia hokkaido ma więcej karotenu niż marchewka? Na zdrowie! 🙂 

 

SKŁADNIKI: 

  • 1 opakowanie kopytek ziemniaczanych Jawo
  • 1 łyżka masła 
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron 
  • 100 ml białego wina 
  • sól

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.