Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > KROKIETY ZAPIEKANE W BESZAMELU

KROKIETY ZAPIEKANE W BESZAMELU

krokiety-zapiekane

Mam nadzieję, że świąteczny maraton krokietowy jeszcze Was nie zmęczył, bo mam dla Was coś, obok czego trudno przejść obojętnie! Dziś biorę na tapet kolejny przepis z nimi w roli głównej – pyszne, złociste krokiety zapiekane w aksamitnym i pachnącym przyprawami sosie beszamelowym. Idealne na zimne wieczory!

Sposób przygotowania

1. BESZAMEL:

Na patelni podgrzewamy mleko do około 45 stopni – dzięki temu unikniemy powstawania grudek w sosie. Na osobnej patelni roztapiamy masło, a następnie stopniowo dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy, aż uzyskamy gładką masę. Sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, gałką muszkatołową i granulowanym czosnkiem. Następnie stopniowo wlewamy wcześniej przygotowane mleko. Cały czas mieszamy, aby uniknąć powstania grudek.

2. KROKIETY:

Krokiety z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem beszamelowym i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 8 minut.

krokiety-jawo

3. KROKIETY ZAPIEKANE – SPOSÓB PODANIA:

Zapieczone w sosie beszamelowym krokiety wykładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.

Jeśli lubicie krokiety, to zerknijcie koniecznie do zakładki krokiety.

Zapraszam również na mojego Instagrama i Facebooka.

krokiety-zapiekane
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.