Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > MULE W POMIDORACH Z KLUSKAMI NA PARZE

MULE W POMIDORACH Z KLUSKAMI NA PARZE

Udowodnię Wam, że małże mogą być naprawdę proste w przygotowaniu. Uwielbiam wszelkie owoce morza, dlatego, że nie wymagają długiej obróbki cieplnej. Z tym przepisem uzyskacie efekt dania, którego nie powstydziłaby się żadna ekskluzywna restauracja – zaufajcie mi!
Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE OMUŁKÓW:

    Omułki dokładnie oczyszczamy, najlepiej szczoteczką. Odrzucamy otwarte omułki. Możemy delikatnie popukać widelcem w muszlę - jeśli ta nie zamknie się, odrzucamy ją. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy drobno posiekaną cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilkę trzymamy warzywa na ogniu. Pomidory przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i czosnku. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem, po czym dusimy pomidory, aż zaczną się rozpadać. Wrzucamy omułki do pomidorów, nakrywamy pokrywką i dusimy około 7 minut, co jakiś czas potrząsając patelnią. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.

  2. `

  3. PRZYGOTOWANIE KLUSEK NA PARZE JAWO:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem przez 4 minuty. Gotowe kluski pozostawiamy do przestygnięcia.

  4. PODANIE:

    Omułki nakładamy z sosem do głębokiego talerza, zjadamy z kluskami na parze, maczając je w sosie.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.