Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Naleśniki > NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI

NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI

Większość z nas grill kojarzy tylko z daniami wytrawnymi. A przecież na ruszt mogą trafić też różne owoce. Na przykład pod wpływem ognia niesamowitą przemianę przechodzą brzoskwinie. Stają się soczyste, słodkie i wprost rozpływają się w ustach. To łatwy sposób na stworzenie doskonałego dodatku do naleśników. Spróbujcie sami!
Sposób przygotowania
  1. KARMELIZOWANE ORZECHY LASKOWE:

    Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, aż karmel zgęstnieje. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Wykładamy orzechy na papier do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia.

  2. NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z ½ łyżki masła.

  3. GRILLOWANE BRZOSKWINIE:

    Brzoskwinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Grillujemy do momentu, aż owoc zmięknie i stanie się rozkosznie ciągnący.

  4. PODANIE:

    Naleśniki podajemy z brzoskwiniami, orzechami w karmelu, całość polewamy syropem klonowym i posypujemy płatkami róży.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.