
GNOCCHI Z ŁOSOSIEM PIECZONYM W SOSIE TERIYAKI
Jeśli planujecie romantyczną kolację, ten przepis sprawdzi się jak żaden inny. Jest bardzo łatwy w wykonaniu, a zarazem efektowny. Dodatek sosu teriyaki nadaje orientalnego charakteru.
Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, aż karmel zgęstnieje. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Wykładamy orzechy na papier do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia.
Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z ½ łyżki masła.
Brzoskwinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Grillujemy do momentu, aż owoc zmięknie i stanie się rozkosznie ciągnący.
Naleśniki podajemy z brzoskwiniami, orzechami w karmelu, całość polewamy syropem klonowym i posypujemy płatkami róży.
Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.