
KOTLETY SCHABOWE PODANE Z KOPYTKAMI ZIEMNIACZANYMI I KAPUSTĄ KISZONĄ
Klasyczny obiad, czyli kotlety schabowe z panierką podane z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty. Idealne danie dla całej rodziny.

Naleśniki rozmrażamy. Każdy naleśnik rozwijamy i zgarniamy farsz szpinakowy na środek. Na środku naleśnika układamy ser camembert. Posypujemy listkami tymianku i dodajemy 3-4 cienkie plasterki czosnku. Zawijamy ser w naleśnik. Kładziemy na kolejnym naleśniku łączeniem do dołu i ponownie zawijamy. Arkusz papieru do pieczenia skrapiamy wodą, odciskamy i układamy na nim naleśnik z camembertem, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Tę samą czynność powtarzamy z kolejnymi porcjami. Danie pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni (góra-dół). Upieczone naleśniki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.






Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.