Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla dzieci > NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM ZAPIEKANE Z SEREM CAMEMBERT

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM ZAPIEKANE Z SEREM CAMEMBERT

Francuski camembert zapiekany ze świeżym tymiankiem i plasterkami czosnku to prawdziwa eksplozja smaku. Świetnym pomysłem na wyczarowanie z niego sycącego i szybkiego obiadu będzie zawinięcie go dodatkowo w naleśnikowe sakiewki ze szpinakiem. Brzmi i wygląda pysznie, a smakuje… sami sprawdźcie!
Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE:

    Naleśniki rozmrażamy. Każdy naleśnik rozwijamy i zgarniamy farsz szpinakowy na środek. Na środku naleśnika układamy ser camembert. Posypujemy listkami tymianku i dodajemy 3-4 cienkie plasterki czosnku. Zawijamy ser w naleśnik. Kładziemy na kolejnym naleśniku łączeniem do dołu i ponownie zawijamy. Arkusz papieru do pieczenia skrapiamy wodą, odciskamy i układamy na nim naleśnik z camembertem, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Tę samą czynność powtarzamy z kolejnymi porcjami. Danie pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni (góra-dół). Upieczone naleśniki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.