SKŁADNIKI
Sposób przygotowania
1. GNOCCHI:
Gnocchi ziemniaczane Jawo przygotowujemy według wskazówek producenta. Na dużym ogniu zagotowujemy 3 litry wody i dodajemy łyżeczkę soli. Wrzucamy zamrożone gnocchi i energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy je łyżką cedzakową. Odstawiamy do przestudzenia.
2. SOS:
Za pomocą ubijaczki ręcznej lub blendera łączymy majonez z mlekiem aż osiągnie gładką, jednolitą konsystencję.
3. SAŁATKA:
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Mieszamy je z połową soku z cytryny, aby nie ściemniały. Następnie seler obieramy, kroimy w cienkie słupki i mieszamy z resztą soku z cytryny, po czym dodajemy do jabłek. Winogrona dokładnie myjemy, suszymy i łączymy z warzywami oraz przestudzonymi gnocchi. Na koniec wszystko mieszamy z majonezowym sosem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. SPOSÓB PODANIA:
Na dno miseczek układamy liście sałaty, a na nich porcje sałatki. Na wierzchu posypujemy drobno posiekanym chili, pietruszką i winogronami.
Voila! Obiad w 15 minut gotowy! SMACZNEGO.
Jeśli należysz do zabieganych osób to koniecznie zobacz inne ekspresowe przepisy w zakładkach szybkie przepisy oraz lunchbox.











































































































