Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > PANCAKES NA SŁONO Z BEKONEM, AWOKADO I JAJKIEM SADZONYM

PANCAKES NA SŁONO Z BEKONEM, AWOKADO I JAJKIEM SADZONYM

Pancakes na słono są równie pyszną propozycją jak te w wersji deserowej! Chrupiący bekon, kremowe awokado i jajko sadzone, polane syropem klonowym i posypane szczypiorkiem to idealna propozycja na treściwe, pożywne śniadanie – doskonałe na dobry początek dnia. Spróbujcie koniecznie!
Sposób przygotowania

  1. PANCAKES:

    Przygotowujemy pancakes według wskazówek producenta. Smażymy zamrożone pancakes na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez 5-6 minut, aż będą złociste i chrupiące. Odwracamy co jakiś czas.

  2. BEKON:

    Na osobnej patelni smażymy plastry bekonu do momentu aż staną się chrupiące. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.

  3. JAJKA SADZONE:

    Na tej samej patelni, na której smażyliśmy bekon, smażymy jajka sadzone według preferencji (na miękko lub na twardo).

  4. AWOKADO:

    Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ. Kroimy w plasterki.

  5. SPOSÓB PODANIA:

    Gotowe pancakes układamy na talerzach. Na każdym pancake'u układamy bekon, plasterki awokado oraz jajko sadzone. Całość polewamy obficie syropem klonowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  6. Idealne dania na rodzinne śniadanie znajdziecie w tej zakładce. Więcej przepisów czeka Was także na moim Facebooku i Instagramie. Smacznego!🙂

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.