
ZAPIEKANE KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, Z BOCZKIEM I KAWAŁKAMI SUSZONYCH ŚLIWEK
Zapiekane kluski śląskie nadziewane mięsem, z kawałkami suszonych śliwek i owinięte boczkiem to pomysł na szybki obiad. Przygotujecie go w mniej niż 30 minut. 🙂
Zapiekane kluski śląskie nadziewane mięsem, z kawałkami suszonych śliwek i owinięte boczkiem to pomysł na szybki obiad. Przygotujecie go w mniej niż 30 minut. 🙂
Przygotowujemy pancakes według wskazówek producenta. Smażymy zamrożone pancakes na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez 5-6 minut, aż będą złociste i chrupiące. Odwracamy co jakiś czas.
Na osobnej patelni smażymy plastry bekonu do momentu aż staną się chrupiące. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
Na tej samej patelni, na której smażyliśmy bekon, smażymy jajka sadzone według preferencji (na miękko lub na twardo).
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ. Kroimy w plasterki.
Gotowe pancakes układamy na talerzach. Na każdym pancake'u układamy bekon, plasterki awokado oraz jajko sadzone. Całość polewamy obficie syropem klonowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Idealne dania na rodzinne śniadanie znajdziecie w tej zakładce. Więcej przepisów czeka Was także na moim Facebooku i Instagramie. Smacznego!🙂
Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.