
NALEŚNIKI Z SEREM Z GRILLOWANYM ANANASEM I LODAMI WANILIOWYMI
Przepis na rozkoszny poranek? Wstań kwadrans wcześniej, przygotuj naleśniki z tego przepisu, wróć do łóżka z tacą i podziel się śniadaniem ze swoją drugą połówką.

Zamrożone pancakes smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez 5-6 minut, odwracając co jakiś czas.
Przygotowujemy sos pomarańczowy. Cukier i masło roztapiamy na patelni. Kiedy cukier zacznie się karmelizować, dodajemy stopniowo sok z pomarańczy. Nadal gotując, dodajemy łyżeczkę kurkumy. Zagęszczanie płynu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji powinno trwać około 5-8 minut. Jeśli mamy problem z zagęszczeniem, możemy dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Ściągamy sos z patelni i przecedzamy go przez sitko, dodajemy śmietankę, cynamon i łyżkę otartej skórki pomarańczy
Usmażone pancakes układamy na talerzu jeden na drugim, polewamy sosem pomarańczowym. Dekorujemy owocami granatu i świeżą miętą lub geranium. Smacznego :-)
Zachęcam również do sprawdzenia przepisu na naleśniki z serem z crumble gruszkowym.
Zapraszam na mój Instagram!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.