Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla dzieci > PUSZYSTE PANCAKES Z SOSEM POMARAŃCZOWYM I GRANATEM

PUSZYSTE PANCAKES Z SOSEM POMARAŃCZOWYM I GRANATEM

Pancakes od firmy Jawo to nowość na rynku, która doskonale sprawdzi się jako wybór na pyszne śniadania, słodkie obiady lub kuszące desery. Mają naprawdę dobry skład i są świetnym rozwiązaniem dla wegetarian oraz miłośników szybkich i łatwych w przygotowaniu posiłków. W połączeniu z aromatycznym sosem pomarańczowym i granatem, tworzą danie, które zachwyci każdego, niezależnie od wieku!
Sposób przygotowania
  1. PANCAKES:

    Zamrożone pancakes smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez 5-6 minut, odwracając co jakiś czas.

  2. SOS:

    Przygotowujemy sos pomarańczowy. Cukier i masło roztapiamy na patelni. Kiedy cukier zacznie się karmelizować, dodajemy stopniowo sok z pomarańczy. Nadal gotując, dodajemy łyżeczkę kurkumy. Zagęszczanie płynu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji powinno trwać około 5-8 minut. Jeśli mamy problem z zagęszczeniem, możemy dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Ściągamy sos z patelni i przecedzamy go przez sitko, dodajemy śmietankę, cynamon i łyżkę otartej skórki pomarańczy

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Usmażone pancakes układamy na talerzu jeden na drugim, polewamy sosem pomarańczowym. Dekorujemy owocami granatu i świeżą miętą lub geranium. Smacznego :-)

  4. Zachęcam również do sprawdzenia przepisu na naleśniki z serem z crumble gruszkowym.

    Zapraszam na mój Instagram!

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.