Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Na słodko > PANCAKES ZE ŚLIWKAMI I MIODEM

PANCAKES ZE ŚLIWKAMI I MIODEM

Przepis na pancakes ze śliwkami, jabłkami i miodem z dodatkiem całycj jeżyn

Czesław Niemen spiewał: Mimozami jesień się zaczyna, złotawa krucha i miła… A dla mnie prawdziwa jesień zaczyna się wtedy, gdy w sadach i przydomowych ogródkach pojawiają się najsmaczniejsze polskie skarby. Mam na myśli oczywiście jabłka i śliwki! Pachnące, soczyste, słodko-kwaśne, tworzą duet doskonały. Zrobione z niego przetwory to idealny dodatek do puszystych pancakes od Jawo! Zapraszam po przepis na pancakes ze śliwkami i miodem.

Sposób przygotowania

1. PANCAKES:

Zamrożone pancakes wykładamy na blachę, na papier do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200॰C i pieczemy 6-8 minut.

2. SOS JABŁKOWO-ŚLIWKOWY:

W tym czasie przygotowujemy sos. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i doprowadzamy do wrzenia, mieszając. Dodajemy obrane i pokrojone drobno jabłko oraz przekrojone śliwki (bez pestek). Dusimy na średnim ogniu 3-4 minuty.

3. SPOSÓB PODANIA:

Pancakes serwujemy z dużą ilością owocowego sosu. Całość dekorujemy świeżymi jeżynami.

Pancakes ze śliwkami, miodem, jabłkami i jeżynami ozdobione listkami mięty.

Spodobał Ci się przepis na pancakes ze śliwkam i miodem i nie wyobrażasz sobie leniwego, niedzielnego śniadania bez nich? W takim razie koniecznie sprawdź moje pomysły na ich podanie:

W tym przepisie zostały użyte produkty Jawo. Znajdziecie je między innymi w sieciach: Auchan, Carrefour, Intermarche, Delikatesy Centrum, Spar, Makro, Selgros, Społem, Lewiatan oraz w wielu innych osiedlowych sklepach.

Przepis na pancakes ze śliwkami, jabłkami i miodem z dodatkiem całycj jeżyn
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.