Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM SZAŁWIOWYM I ŚMIETANKĄ Z PIECZONYM CZOSNKIEM

PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM SZAŁWIOWYM I ŚMIETANKĄ Z PIECZONYM CZOSNKIEM

Ten przepis na pierogi ruskie z masłem szałwiowym i śmietanką z pieczonym czosnkiem możecie zrobić na dwa sposoby: własnoręcznie i od podstaw lub zdecydowanie szybciej i łatwiej z użyciem pierogów Jawo. 
Sposób przygotowania

    PRZYGOTOWANIE:

  1. ŚMIETANKA:

    Główkę czosnku ścinamy od góry tak, by było widać ząbki. Zawijamy czosnek w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku 40 minut w temperaturze 215 stopni (góra-dół). Upieczony czosnek odkładamy do ostygnięcia. Do miseczki wyciskamy upieczone ząbki, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość krótko blendujemy.

  2. MASŁO SZAŁWIOWE:

    Na patelni roztapiamy masło, kładziemy umyte i osuszone listki szałwii. Podsmażamy je na bardzo małym ogniu, aż szałwia się zarumieni i będzie chrupiąca.

  3. PIEROGI RUSKIE :

    Pierogi ruskie przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy osoloną wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerze nakładamy pierogi, polewamy masłem, układamy listki chrupiącej szałwii. Podajemy ze śmietanką czosnkową.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.