Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla gości > PIEROGI STAROPOLSKIE NA CARPACCIO Z BURAKÓW

PIEROGI STAROPOLSKIE NA CARPACCIO Z BURAKÓW

Carpaccio z buraka to ciekawa alternatywa dla mięsnej, oryginalnej wersji tego dania. Wyobraźcie sobie cieniutkie plasterki buraka, delikatnie przyprawione i podane z orzechami, serem, rukolą i musztardowo-miodowym dressingiem. Do tego pierogi staropolskie z kaszą i grzybami… Jest pysznie i zdrowo! Kto wie, może to właśnie carpaccio z buraka stanie się Waszym nowym ulubionym daniem?
Sposób przygotowania
  1. PIEROGI STAROPOLSKIE:

    Pierogi staropolskie przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut.Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. CARPACCIO:

    Buraka kroimy na cieniutkie plastry nożem lub na mandolinie. Układamy na talerzu. Mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, miód, sól i pieprz. Skrapiamy buraki. Na burakach układamy ugotowane pierogi staropolskie, dodajemy rukolę, pokruszony wegański ser. Danie posypujemy orzechami pinii i pestkami dyni oraz ponownie skrapiamy winegretem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.