Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla gości > PIEROGI STAROPOLSKIE ZE SMAŻONYM POREM, PAPRYKĄ I POPCORNEM Z KASZY GRYCZANEJ

PIEROGI STAROPOLSKIE ZE SMAŻONYM POREM, PAPRYKĄ I POPCORNEM Z KASZY GRYCZANEJ

Dzięki popcornowi z kaszy gryczanej niezwykle proste danie, czyli pierogi staropolskie ze smażonym porem i papryką, nabierze eleganckiego sznytu rodem z drogiej restauracji. Przekonajcie się, że tworzenie wyjątkowych posiłków często jest naprawdę łatwe i szybkie!
Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE POPCORNU Z KASZY GRYCZANEJ:

    W rondelku rozgrzewamy olej. Za pomocą koszyczka lub łyżki cedzakowej zanurzamy kaszę gryczaną w mocno rozgrzanym oleju. Kaszę smażymy około 15 sekund, a następnie wyławiamy. W tym czasie kasza zacznie pękać. Usmażoną kaszę wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru oleju. Popcorn z kaszy gryczanej solimy.

  2. PRZYGOTOWANIE PORA I PAPRYKI:

    Pora przekrawamy wzdłuż na pół i drobno siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Paprykę kroimy na ćwiartki, wyciągamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do pora. Do warzyw dodajemy sól, tymianek, czosnek i cząber. Wszystko smażymy do momentu, aż warzywa zmiękną.

  3. PIEROGI STAROPOLSKIE:

    Pierogi staropolskie przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pierogi. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, a po ugotowaniu pierogi wyławiamy za pomocą łyżki cedzakowej.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Pierogi podajemy z podsmażonym porem i papryką, danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i popcornem z kaszy gryczanej.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.