Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z mięsem > PIEROGI WIEJSKIE ZE SKWARKAMI, ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM

PIEROGI WIEJSKIE ZE SKWARKAMI, ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM

W ofercie Jawo pojawiła się nowość – pierogi wiejskie! To świetna alternatywa dla uwielbianych w naszych domach klasycznych pierogów ruskich. Oszalałam na punkcie ich aromatycznego farszu ziemniaczano-cebulowego z dodatkiem skwarków z wędzonego boczku. Są tak smaczne, że nie potrzebują wielu dodatków – ja podaję je ze skwarkami, kwaśną śmietaną i szczypiorkiem. Propozycja wprost idealna dla miłośników tradycyjnych smaków!
Sposób przygotowania
  1. PIEROGI:

    Pierogi wiejskie przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Delikatnie mieszamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. SKWARKI:

    Boczek kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na suchej patelni, aż powstaną chrupiące skwarki.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pierogi wykładamy na talerz i podajemy ze śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i skwarkami.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.