Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI Z BIAŁYM SEREM I GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI

PIEROGI Z BIAŁYM SEREM I GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI

Te uwielbiane przez wszystkie dzieciaki (i nie tylko) pierogi na słodko zrobicie w niespełna pół godziny. Jeśli chcecie, żeby jogurt był jeszcze bardziej słodki, dodajcie kilka kostek czekolady mlecznej. Nie macie patelni grillowej? Nie ma problemu! Brzoskwinie można podsmażyć również na zwykłej patelni. A potem jeść ze smakiem! :)
Sposób przygotowania
  1. PIEROGI:

    Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone pierogi z serem i gotujemy 12 minut.

  2. GRILLOWANE BRZOSKWINIE:

    Rozgrzewamy patelnie grillową, roztapiamy na niej masło. Brzoskwinie kroimy w plastry o grubości około centymetra. Grillujemy z każdej strony około 5 minut.

  3. JOGURT STRACIATELLA:

    Czekoladę drobno siekamy (możemy wykorzystać do tego malakser), wsypujemy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy z jogurtem i gorącymi brzoskwiniami.

  4. WSKAZÓWKI:

    * Jeśli chcemy, by jogurt był bardziej słodki, możemy dołożyć kilka kostek czekolady mlecznej.

    * Jeśli nie mamy patelni grillowej, możemy brzoskwinie podsmażyć na zwykłej patelni.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.