Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Dla gości > PIEROGI Z GRZYBAMI Z DYNIĄ I OLIWĄ TRUFLOWĄ

PIEROGI Z GRZYBAMI Z DYNIĄ I OLIWĄ TRUFLOWĄ

pierogi-z-grzybami-z-dynia

Zastanawiacie się, co jeszcze można przygotować z dyni? W tym sezonie macie już na swoim koncie krem z dyni, curry, ciasto, a nawet frytki? Spróbujcie czegoś innego! Pierogi z grzybami z pieczoną dynią, oliwą truflową i czosnkiem polecają się na jesienny obiad.

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie pierogów z grzybami Jawo
  • ½ dyni hokkaido
  • oliwa
  • sól
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 2 ząbki czosnku + cała główka
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • oliwa truflowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. DYNIA:

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą z oliwek. Dynię dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Kroimy w plastry. Plastry dyni układamy na wcześniej przygotowanej blaszce, skrapiamy oliwą i posypujemy solą oraz czosnkiem. 2 ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na dyni.

2. CZOSNEK:

Główkę czosnku ścinamy z góry, polewamy oliwą i oprószamy solą. Kładziemy na blaszce z dynią. Blaszkę okrywamy luźno folią aluminiową i pieczemy 25 minut w temperaturze 250 stopi.

3. PIEROGI Z GRZYBAMI:

Pierogi z grzybami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, mieszając w połowie czasu. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

pierogi-z-grzybami-jawo

4. SPOSÓB PODANIA:

Na upieczonych kawałkach dyni układamy pierogi, smarujemy upieczonym czosnkiem. Danie skrapiamy oliwą truflową i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Jeśli spodobał Wam się ten przepis, to zapraszam do sprawdzenia reszty moich pomysłów na wegańskie dania.

pierogi-z-grzybami-z-dynia
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.