Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI Z GRZYBAMI Z WEGAŃSKIM MAJONEZEM Z BURAKÓW

PIEROGI Z GRZYBAMI Z WEGAŃSKIM MAJONEZEM Z BURAKÓW

Nastrój świąteczny zaczyna nam się udzielać już od początku grudnia. To wtedy zaczynają się wspólne rodzinne przygotowania, a w naszych głowach powstaje lista potraw do przyrządzenia. Co roku na stole pojawiają się tradycyjne dania, ale też kilka nowości. Jedno jest pewne – nie może na nim zabraknąć pierogów, na które czeka się niecierpliwie przez cały rok. Pierogów w cienkim, delikatnym cieście wypełnionych farszem z leśnych grzybów – borowików, podgrzybków i maślaków. Takie właśnie pierogi pojawiły się w ofercie Jawo. Pierogi z grzybami nie mają w składzie jajek, więc są odpowiednie również dla wegan. A podać je możecie na przykład z równie wegańskim majonezem buraczanym, który podbije Wasze serca. Tak, tak – serca jedzących mięso również. Jest bardzo łatwy, szybki i niedrogi. Gotowi? Zaczynamy
Sposób przygotowania
  1. PIEROGI Z GRZYBAMI:

    Pierogi z grzybami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, w połowie czasu należy je przemieszać. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. WEGAŃSKI MAJONEZ BURACZANY:

    Do blendera kielichowego wlewamy mleko sojowe, dodajemy ocet jabłkowy, musztardę, sól, pieprz i płatki drożdżowe. Miksujemy wszystkie składniki kilka sekund, po czym zwiększamy obroty na najwyższe i cienkim strumieniem dolewamy olej. Blendujemy kilka sekund po wlaniu całego oleju. W tym czasie majonez powinien zgęstnieć. Dodajemy ugotowanego buraka i jeszcze raz wszystko blendujemy kilka sekund, aż majonez będzie miał jednolitą, gładką konsystencję. Przed podaniem schładzamy.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.