Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI Z JAGODAMI Z TWAROŻKIEM Z NERKOWCÓW I KRUSZONKĄ

PIEROGI Z JAGODAMI Z TWAROŻKIEM Z NERKOWCÓW I KRUSZONKĄ

Za oknem chlapa, jest szaro i źle? E tam, kto by się tym przejmował! Przyrządźcie sobie talerz smakowitych pierogów z jagodami, dodajcie twarożek z nerkowców, a na górę solidną porcję złocistej kruszonki. Jedzenie na pocieszenie poprawi Wam humor. :) Osełka z nerkowców to znakomity wegański zamiennik masła. Jest tłusta, kremowa i pyszna. Świetna to smarowania pieczywa i smażenia, a także jako składnik ciast i właśnie kruszonek. Kupicie ją w sklepach on-line z żywnością wegańską.
  • KRUSZONKA:

  • TWAROŻEK:

  • DODATKOWO:

Sposób przygotowania
  1. PIEROGI Z JAGODAMI:

    Pierogi przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  2. KRUSZONKA:

    Osełkę kroimy w kostkę, dodajemy mąkę, cukier i rozcieramy dłońmi, aż powstanie gładkie ciasto. Rozkruszamy kawałeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 13 minut w temperaturze 150 stopni (kruszonka ma się zarumienić). Pozostawiamy do przestygnięcia.

  3. TWAROŻEK:

    Do miksera dajemy orzechy nerkowca, jogurt i sok z cytryny. Dokładnie miksujemy, aż powstanie gładki twarożek.

  4. PODANIE:

    Pierogi podajemy z twarożkiem, kruszonką i otartą skórką z cytryny.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.