Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Na słodko > PIEROGI Z JAGODAMI Z WEGAŃSKIM JOGURTEM WANILIOWYM I KARMELOWYMI NITKAMI

PIEROGI Z JAGODAMI Z WEGAŃSKIM JOGURTEM WANILIOWYM I KARMELOWYMI NITKAMI

Nitki z karmelu to delikatne, długie włókna karmelizowanego cukru, które można wykorzystać na wiele sposobów. Dziś pokażę Wam, jak zrobić te pyszne nitki w zaciszu własnej kuchni. To naprawdę jest łatwe do zrobienia! Takie złote nitki możemy wykorzystać na wiele sposobów. Kucharze i cukiernicy często dekorują nimi torty i desery, a ja postanowiłam dodać je do tylko na pozór zwyczajnego obiadu.
Sposób przygotowania
  1. KARMELOWE NITKI:

    Do rondelka wsypujemy cukier, rozprowadzamy równomierną warstwę. Włączamy średni ogień i czekamy, aż cukier się rozpuści i zbrązowieje. Odstawiamy z ognia, czekamy aż zacznie delikatnie zastygać. Podbieramy widelcem cieniutkie nitki i odkładamy na papier do pieczenia. Uwaga karmel jest bardzo gorący, trzeba uważać by się nie poparzyć.

  2. PIEROGI Z JAGODAMI:

    Pierogi z jagodami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu 7 minut. Delikatnie mieszamy w połowie czasu gotowania. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pierogi podajemy z jogurtem waniliowym, borówkami i nitkami karmelowymi.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.