
GNOCCHI Z PIKANTNYM SOSEM MEKSYKAŃSKIM
Przepis na gnocchi w pikantnym, aromatycznym sosie meksykańskim z filetem z indyka, czerwoną fasolą, kukurydzą i chili, posypane kolendrą i skropione sokiem z limonki.
Na suchej patelni prażymy płatki migdałów, co jakiś czas mieszając by się nie przypaliły.
Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone i chałwę połamaną na drobne kawałeczki. Całość mieszamy do połączenia składników. Krem chowamy do lodówki na czas przygotowania pierogów.
Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.
Na talerz nakładamy pierogi z serem Jawo, krem chałwowy i wiśnie. Danie oprószamy ciemnym kakao i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.
Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.