Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI Z SEREM PODANE Z KREMEM CHAŁWOWYM Z WIŚNIAMI

PIEROGI Z SEREM PODANE Z KREMEM CHAŁWOWYM Z WIŚNIAMI

Pierogi z serem w świątecznej wersji deserowej, podane z kremem chałwowym i wiśniami, posypane kakao i płatkami migdałów. Teraz jeszcze bardziej zachwycające za sprawą zmienionej receptury ciasta pierogowego, dzięki czemu jest ono cienkie i delikatne, pierogi gotują się krócej oraz mają jeszcze więcej farszu. Mniam! :)
Sposób przygotowania
  1. MIGDAŁY:

    Na suchej patelni prażymy płatki migdałów, co jakiś czas mieszając by się nie przypaliły.

  2. KREM CHAŁWOWY:

    Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone i chałwę połamaną na drobne kawałeczki. Całość mieszamy do połączenia składników. Krem chowamy do lodówki na czas przygotowania pierogów.

  3. PIEROGI Z SEREM:

    Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerz nakładamy pierogi z serem Jawo, krem chałwowy i wiśnie. Danie oprószamy ciemnym kakao i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.