Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI Z SEREM W SOSIE MANGO Z GRANATEM

PIEROGI Z SEREM W SOSIE MANGO Z GRANATEM

Sekretem tego przepisu jest świeże, soczyste i słodkie mango połączone z orzeźwiającym jogurtem greckim, które wspaniale komponuje się ze smakiem serowego nadzienia pierogów. Do tego pestki granatu i smakowity podwieczorek gotowy!
Sposób przygotowania
  1. SOS MANGO:

    Mango obieramy, oddzielamy od pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski, dodajemy jogurt grecki i dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Owoc granatu przekrawamy i wyciągamy z niego ziarenka.

  2. PRZYGOTOWANIE PIEROGÓW Z SEREM:

    Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy 10 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerz nakładamy sos mango. Układamy pierogi, posypujemy pestkami granatu.

  4. W przepisie wykorzystano pierogi z serem Jawo:

    Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.

Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.