Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > PIEROGI Z TRUSKAWKAMI PODANE Z ZIELONYM SOSEM

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI PODANE Z ZIELONYM SOSEM

Pierogi z truskawkami podane z koktajlem mango-szpinak to bardzo prosty w przygotowaniu pomysł na lekką przekąskę czy słodki podwieczorek. A także zdrowa metoda na głoda.
Sposób przygotowania
  1. SOS

    Do misy malaksera wrzucamy szpinak, obranego banana i obrane ze skóry mango bez pestki, a następnie dolewamy sok z cytryny i śmietankę kokosową. Wszystko dokładnie blendujemy.

  2. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI:

    Pierogi z truskawkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu 7 minuty od momentu wypłynięcia. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową.

  3. PODANIE:

    Pierogi podajemy z sosem owocowym, całość posypujemy prażonym sezamem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.