Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Lunchbox > PIEROGI Z TRUSKAWKAMI Z DOMOWYM JOGURTEM Z NERKOWCÓW

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI Z DOMOWYM JOGURTEM Z NERKOWCÓW

Wegańskie pierogi z własnoręcznie przygotowanym jogurtem z nerkowców to danie, którego nie powstydziłaby się żadna restauracja. Domowy jogurt z orzechów jest tak pyszny, że z pewnością zagości w Waszych domach na stałe, a jego wykonanie jest znacznie łatwiejsze, niż może się na początku wydawać! Sprawdźcie sami.
Sposób przygotowania
  1. JOGURT Z NERKOWCÓW

    Orzechy nerkowca wrzucamy do wysokiej szklanki i zalewamy ciepłą wodą. Odstawiamy do namoczenia na 6 godzin. Odcedzamy orzechy i przekładamy do malaksera. Dolewamy 150 ml ciepłej wody, dodajemy szczyptę soli, sok z cytryny i miód. Wszystkie składniki miksujemy na idealnie gładka masę, a następnie przelewamy ją do rondelka i podgrzewamy do temperatury 40 stopni. Wsypujemy bakterie jogurtowe, dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i szczelnie otulamy kocem. Jogurt pozostawiamy w ten sposób na 12 godzin. Po 12 h gotowy jogurt przelewamy do szczelnego pojemnika i przechowujemy w lodówce.

  2. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI

    Pierogi z truskawkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy 7 minut, w połowie czasu gotowania delikatnie mieszamy. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA

    Pierogi podajemy z jogurtem z nerkowców i świeżymi truskawkami.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.