
KLUSKI NA PARZE Z PASTĄ JAJECZNĄ I AWOKADO
Wiosenna pasta jajeczna to przekąska, bez której nie wyobrażamy sobie wielkanocnego śniadania. Tym razem proponujemy przygotować ją z awokado i podać na delikatnych kluskach na parze.
Pierogi ze szpinakiem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.
Na talerzu układamy umyte i osuszone listki szpinaku. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Na listkach kładziemy ugotowane pierogi ze szpinakiem. Na każdym z pierogów układamy zwinięty w rulon kawałek łososia, odrobinę serka i malutką gałązkę koperku.
Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.
Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!
Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz politykę prywatności.