Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > PIEROGI ZE SZPINAKIEM PODANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, KOZIM SERKIEM I KOPERKIEM

PIEROGI ZE SZPINAKIEM PODANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, KOZIM SERKIEM I KOPERKIEM

Idealne połączenie smaków to właśnie pierogi ze szpinakiem przygotowane z wędzonym łososiem, kozim serkiem, a wszystko podane na liściach świeżego szpinaku. To prawdziwa bomba witaminowa obfitująca w beta-karoten, witaminę C, magnez oraz luteinę.
Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE PIEROGÓW

    Pierogi ze szpinakiem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. SPOSÓB PODANIA

    Na talerzu układamy umyte i osuszone listki szpinaku. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Na listkach kładziemy ugotowane pierogi ze szpinakiem. Na każdym z pierogów układamy zwinięty w rulon kawałek łososia, odrobinę serka i malutką gałązkę koperku.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.