Sposób przygotowania
1. PLACKI ZIEMNIACZANE:
Przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozmrożone placki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące.
2. GULASZ WARZYWNY:
Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz pora drobno siekamy.
Na większej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, po czym dodajemy resztę warzyw: pora, marchew, seler i pietruszkę.
Gdy warzywa zmiękną, dodajemy przecier pomidorowy i zalewamy całość bulionem. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz cukier. Gotujemy na średnim ogniu przez około 30 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
3. TOFU:
Tofu kroimy w plasterki i marynujemy w sosie sojowym przez kilka minut. Następnie smażymy je na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju – aż do zrumienienia z obu stron.
4. SPOSÓB PODANIA:
Na gorące placki ziemniaczane nakładamy porcję gulaszu, dodajemy plasterki smażonego tofu i posypujemy całość świeżą pietruszką.
Smacznego!





































































































