Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚLEDZIEM W ŚMIETANIE

PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚLEDZIEM W ŚMIETANIE

Bardzo lubię śledzie w każdym wydaniu – po kaszubsku, w oleju, z cebulką. Oczywiście nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Mam dla Was najlepszy i sprawdzony przepis na śledzia w śmietanie przekazywanego w mojej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Smak słonego śledzia i delikatnej śmietany pasują do siebie doskonale. Podany na chrupiących plackach ziemniaczanych skradnie serce każdego smakosza!
  • Dodatkowo:

Sposób przygotowania
  1. ŚLEDZIE:

    Płaty śledziowe kroimy w paski o szerokości ok. 1,5 cm. Ogórek kiszony i cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy. Obieramy jabłko i również kroimy w drobną kostkę. Do miski dodajemy wszystkie składniki: śledzie, śmietanę, cebulę, ogórek kiszony, koperek i jabłko. Całość doprawiamy solą i pieprzem (jeśli śledzie są słone, nie dodajemy soli). Dokładnie mieszamy.

  2. PLACKI ZIEMNIACZANE:

    Placki ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone placki podsmażamy z obu stron (po 1,5 minuty z każdej strony) na patelni posmarowanej niewielką ilością oleju.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Placki podajemy ze śledziami w śmietanie. Danie dekorujemy gałązką koperku.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.