DOMOWE LODY ARBUZOWE
Czy lody mogą być zdrowe? Oczywiście! Przekonajcie się sami, sięgając po bijący ostatnio rekordy popularności w Internecie domowy sorbet arbuzowy. Moja wersja tego deseru jest całkowicie pozbawiona cukru i niezdrowych dodatków, a do jej przygotowania wystarczą nam zaledwie trzy składniki: dojrzały arbuz, jogurt naturalny oraz soczyste kiwi. Zapraszam nie tylko dzieciaki!

Składniki:
- 1/4 dojrzałego arbuza
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 dojrzałe kiwi
PRZYGOTOWANIE:
Miąższ arbuza odkrawamy od skórki, usuwamy pestki, a następnie wkładamy do naczynia blendera i miksujemy na gładką masę. Zmiksowanego arbuza przekładamy do foremek do lodów i zostawiamy około 2 cm miejsca na kolejne warstwy.
Foremki wkładamy do zamrażarki na około 20 minut. Po tym czasie foremki wyjmujemy i umieszczamy w nich równe warstwy jogurtu naturalnego. Wkładamy do zamrażarki na kolejne 10 minut.

W tym czasie obieramy kiwi, kroimy na mniejsze kawałki miksujemy na gładką masę, a następnie wykładamy na zamarzniętą warstwę jogurtu. Do każdej foremki wkładamy drewniany patyczek.
Lody umieszczamy w zamrażarce na co najmniej 2 godziny.
Dodaj komentarz