Film

GNOCCHI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I SEREM

Potraktujcie ten przepis jako podstawę, którą możecie dowolnie zmieniać, dodając swoje ulubione składniki. Suszone pomidory i cukinia? Genialnie! Pieczarki i szpinak? Też świetnie! A może oliwki i rukola? Mistrzostwo! Do zapiekania możecie użyć sera mozzarella, parmezanu, grana padano, cheddara. Możliwości jest całe mnóstwo, stwórzcie swoją ulubioną kombinację!

Składniki:

  • opakowanie gnocchi ziemniaczanych Jawo
  • łyżka masła
  • duża cebula
  • 200 g szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki mascarpone
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 3 garście ulubionego tartego sera  

W przepisie wykorzystane zostały gnocchi Jawo:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *