Blog

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI Z SOSEM TRUSKAWKOWYM I SŁODKIM SERKIEM Z NERKOWCÓW

Pierogi z truskawkami podane z sosem truskawkowym i serkiem z nerkowców to połączenie, które zaskakuje smakiem! Zarówno pierogi użyte w tym przepisie, jak i serek są wegańskie, więc idealnie nadają się dla osób, które unikają produktów odzwierzęcych. To świetny przepis dla osób, które lubią szybkie i proste rozwiązania, a jednocześnie chcą zdrowo się odżywiać. Spróbujcie już dziś!

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie pierogów z truskawkami Jawo
  • 200 g nerkowców
  • ok. 400 ml gorącej wody
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 150 ml mleka sojowego waniliowego
  • 4 daktyle Medjool
  • 450 g mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • pestki z ¼ granatu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *