Ja wolę w domu > Przepisy > Okazja > Na słodko > DOMOWY PUDDING CYNAMONOWO-KARDAMONOWY Z NALEŚNIKAMI Z JABŁKIEM

DOMOWY PUDDING CYNAMONOWO-KARDAMONOWY Z NALEŚNIKAMI Z JABŁKIEM

nalesniki-i-pudding

Dla wszystkich miłośników jesiennych smaków mam coś wyjątkowego! Domowy pudding cynamonowo-kardamonowy z naleśnikami z jabłkiem to połączenie, które otula jak ciepły sweter w chłodny dzień. Idealne na słodki podwieczorek, kiedy można zaszyć się pod kocykiem z kubkiem herbaty, albo na późne, leniwe śniadanie, które od razu wprawi Was w przytulny nastrój. Aż trudno im się oprzeć!

Sposób przygotowania

1. NALEŚNIKI Z JABŁKAMI:

Zaczynamy od rozmrożenia naleśników z jabłkami. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy naleśniki z obu stron, aż ładnie się zrumienią.

2. PUDDING:

Rozpuszczamy budyń w 125 ml mleka, mieszając, aby nie powstały grudki. W większym garnku zagotowujemy pozostałe mleko i stopniowo wlewamy do niego naszą mieszankę budyniową. Dodajemy cukier, kardamon i cynamon i czekamy, aż pudding zgęstnieje, ale pozostanie lekko płynny. Mieszamy dokładnie, a gotowy pudding rozlewamy na talerze.

3. JABŁKA:

Kroimy jabłka na plastry i smażymy je na łyżce masła klarowanego, aż będą pięknie zrumienione z obu stron.

4. SPOSÓB PODANIA:

Naleśniki układamy na puddingu, a na wierzchu rozkładamy smażone plastry jabłka. Całość posypujemy cynamonem i dekorujemy świeżymi listkami mięty.

nalesniki-deserowe
nalesniki-na-slodko

Lubicie takie przepisy? Spróbujcie również naleśników z serem podanych z prażonymi jabłkami.

Wpadnijcie również na mojego Facebooka i Instagram.

nalesniki-i-pudding
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.