Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY Z MIĘSEM PODANE Z BOBEM I ZIOŁOWYM SOSEM

PYZY Z MIĘSEM PODANE Z BOBEM I ZIOŁOWYM SOSEM

Pyzy z mięsem to danie, do którego zawsze chętnie wracam. Są niezwykle sycące i smakują świetnie nawet bez wielu dodatków. Zwykle jem je ze skwarkami i podsmażoną cebulką. Dziś jednak postawiłam na coś innego – spróbujcie pyz z mięsem podanych z bobem oraz delikatnym sosem ziołowym.
Sposób przygotowania
  1. SOS ZIOŁOWY:

    Do malaksera wrzucamy wszystkie zioła. Dodajemy śmietanę, musztardę, sól, czarny pieprz, sok z cytryny i oliwę. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodajemy odrobinę mleka owsianego. Ponownie miksujemy i próbujemy. W razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej soli i soku z cytryny.

  2. BÓB:

    Zagotowujemy wodę w średniej wielkości garnku. Do wrzątku dodajemy sól i cukier, a następnie wrzucamy bób. Gotujemy około 8 min na średniej wielkości ogniu. Po tym czasie wyjmujemy jedno ziarno i próbujemy. Jeżeli bób jest już miękki, odcedzamy go, przelewamy zimną wodą, a następnie ściągamy skórki.

  3. PYZY Z MIĘSEM:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno posiekaną szalotkę. Dodajemy pyzy z mięsem i obtaczamy w cebuli, a następnie jeszcze chwilę podsmażamy. Dodajemy bób, wszystko mieszamy i wykładamy na talerze. Danie polewamy sosem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.