Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SOSEM ALFREDO

PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SOSEM ALFREDO

Pyzy z mięsem podane z kremowym sosem alfredo i kaparami to sycące i pyszne bezglutenowe danie. W sezonie możecie dodać do niego krótko podgotowane zielone szparagi.
Sposób przygotowania
  1. SOS ALFREDO:

    Do małego garnka dajemy masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy. Dodajemy śmietankę i starty na najmniejszych oczkach ser. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i odrobiną gałki muszkatołowej. Podgrzewamy sos na niedużym ogniu cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy kapary.

  2. PYZY Z MIĘSEM JAWO:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy polane sosem i posypane szczypiorkiem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.