Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SURÓWKĄ

PYZY Z MIĘSEM PODANE Z SURÓWKĄ

Tradycyjne pyzy z mięsem wołowo-wieprzowym podane z surówką z kapusty pekińskiej, ogórka i rzodkiewki z dodatkiem szczypiorku i dyni to pomysł na sycący obiad dla całej rodziny.
Sposób przygotowania
  1. SURÓWKA:

    Liście kapusty myjemy, osuszamy i szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do dużej miski. Dosypujemy posiekany szczypiorek i pestki dyni. Całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Dodajemy majonez oraz jogurt grecki i mieszankę ulubionych ziół.

  2. PYZY Z MIĘSEM:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy z surówką, danie posypujemy szczypiorkiem.

  4. W przepisie wykorzystano pyzy z mięsem Jawo:

    Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć!! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.

Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.