Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY Z MIĘSEM W KREMOWYM SOSIE ŚMIETANOWYM Z DODATKIEM BOCZKU

PYZY Z MIĘSEM W KREMOWYM SOSIE ŚMIETANOWYM Z DODATKIEM BOCZKU

Pyzy z mięsem rządzą! Z czym je podać, żeby były jeszcze smaczniejsze? Z sosem śmietanowym i boczkiem. Pomysł na smakowity obiad do zrobienia w mniej niż 30 minut!
Sposób przygotowania
  1. SOS:

    Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony w małą kostkę boczek. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie dodajemy mascarpone, śmietankę i wrzątek. Mieszamy, aż powstanie kremowy sos.

  2. PYZY Z MIĘSEM

    Pyzy przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pyzy z mięsem. Od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię wody, gotujemy na niedużym ogniu jeszcze przez 7 minut. Wyjmujemy pyzy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy podajemy na kremowym sosie, posypujemy listkami tymianku.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.