Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM

PYZY Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM

Pyzy z mięsem podane w sosie pomidorowym ze szpinakiem, mascarpone i suszonymi pomidorami to bezglutenowa propozycja, która na pewno przypadnie Wam do gustu. W opcji wegetariańskiej możecie użyć pyz ziemniaczanych bez mięsnego nadzienia.
Sposób przygotowania
  1. SOS:

    Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w mniejsze kawałki i podsmażamy kilka minut. Następnie wrzucamy krojone pomidory w puszce i podsmażamy całość 2-3 minuty. Dodajemy umyte listki szpinaku, ser mascarpone i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy tylko do momentu, aż listki zaczną więdnąć. Ściągamy sos z ognia.

  2. PYZY Z MIĘSEM JAWO:

    Pyzy z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pyzy z mięsem podajemy razem z sosem oraz posiekaną natką pietruszki.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.