Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY ZIEMNIACZANE OKRASZONE CEBULKĄ I SKWARKAMI

PYZY ZIEMNIACZANE OKRASZONE CEBULKĄ I SKWARKAMI

Łatwy do przygotowania obiad z pyzami ziemniaczanymi w roli głównej. W wersji wegetariańskiej można zrezygnować z boczku.
Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE SURÓWKI:

    Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście i drobno ją siekamy. Wszystko przekładamy do dużej miski. Dodajemy pozostałe składniki: sól, pieprz, majonez, jogurt grecki, ocet jabłkowy, sok z cytryny i syrop klonowy. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. PRZYGOTOWANIE PYZ ZIEMNIACZANYCH :

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową. W międzyczasie na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, do momentu aż się zarumieni a tłuszcz się całkiem wytopi. Dodajemy pokrojoną w grube pióra cebulę i nadal podsmażamy aż się zeszkli.

  3. PODANIE:

    Cebulę z boczkiem wykładamy na talerze, na nią pyzy ziemniaczane i całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie podajemy razem z wcześniej przygotowaną surówką Coleslaw.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.